Основен Телефон: 052 638 540; Бетонов Възел – 0892 272589

строителна механизацияДали е по-добре да наемете, да вземете на лизинг или да си закупите строителната механизация? Продължете да четете, за да разберете!

Ах, колко е примамливо да имаш чисто нов и лъскав багер-товарач! Но преди да платите високата сума за привилегията да бъдете негов горд собственик, си струва да помислите за вземане под наем, вместо купуване. Парите винаги са основно съображение, но също така са и рискът и възможностите. Решението за наем или покупка се отразява и върху трите. Пазарът за строително оборудване под наем се е разрастнал през последните години. Списъкът с предимства по-надолу обяснява защо.

7 Ползи от вземането под наем:

  1. Спрете да плащате за оборудването си, когато вече не го използвате. Ако вашият строителен проект изисква специфично оборудване само за кратък период от време, това оборудване ще остане неизползвано след това, ако го купите. Нека компанията за отдаване под наем да се тревожи за намирането на други потребители за него.
  2. Вземете най-съвременна технология. Пазарът за машини под наем е конкурентен и това кара фирмите да предлагат машини от ново поколение, които вършат работата по-бързо и по-ефективно.
  3. Избягвайте разходи за поддръжка. Много договори за наем предвиждат поддръжка, ремонт и резервни части. Проверете договора, преди да го сключите, за да видите какво е включено. Не забравяйте, че можете да спестите допълнителни средства, като не се налага да наемате или обучавате свои собствени специалисти.
  4. Спрете разходите за съхранение. Строителната механизация не може да стои само на открито. Съоръженията за съхранение, за да се запазят по-големите машини, когато не са в употреба, могат да бъдат големи капиталови разходи сами по себе си. Но това е още грижа, която можете просто да оставите на компанията за отдаване под наем.
  5. Скъсете транспортните разходи. Ако вашето оборудване е на големо разстояние от вашия проект, разходите за придвижване на вашите машини могат да станат големи. В такъв случай може би е добре да използвате фирма за отдаване под наем която да е наблизо или поне в същия град.
  6. Преследвайте нови възможности. Някои проекти изискват специализирано оборудване, за да бъдат изпълнени правилно и ефективно. В такива случаи купуването на оборудване може да не е икономически неизгодно. От друга страна, вземането под наем може да ви позволи да разширите хоризонтите на проекта си, оставайки на печалба.
  7. Намалете разходите за бъдещи проекти. Ако купувате, вместо да наемате, инвестирате капитал, който след това вече не е в наличност за други проекти. Това би ви струвало възможности, които бихте искали да преследвате. Можете да запазите опциите си отворени чрез вземане под наем, вместо да купувате.

В крайна сметка вземане под наем или купуване на строителната механизация?

Наемането на строителна механизация ви позволява да опитате, преди да купите. Избягвате риска от големи инвестиции, ако оборудването се окаже неподходящо.

Кога би имало смисъл да се купи вместо да вземе под наем?

С всички предимства по-горе, може да се чудите дали покупката винаги е правилно решение. Ако сте сигурни, че ще използвате оборудването всеки работен ден от годината, покупката все пак може да бъде по-добър вариант. Границата между вземане под наем и покупка, обикновенно е при използване на оборудването между 60 до 70 процента от времето.

Решението за наемане или купуване е различно за различните компании. Кога трябва да преминете границата между наемане и купуване на строителна техника за вашата фирма? Оставяме решението на Вас. Ако решите, че все пак искате да наемете качествено оборудване, ние можем да Ви помогнем. Свържете се с нас на телефон 052638540 за безплатна консултация.